DIDGERIDOOWORKSHOP

De didgeridoo is een oeroud instrument van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Het is van oorsprong een door termieten uitgeholde tak of stam van de eucalyptus. Je zou echter ook een pvc-buis of de stam van een berenklauw hiervoor kunnen gebruiken. Als je op een bepaalde manier door deze holle buis blaast, ontstaat er een diepe, warme klank die je door middel van een speciale ademhalingstechniek onafgebroken kunt aanhouden.

Voor het bespelen van een didgeridoo is geen enkele muzikale ervaring vereist, iedereen kan het leren. Dennis Schuiling geeft regelmatig beginnersworkshops in de omgeving van Drachten. In één avond zullen de basistechnieken helder worden. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de basistoon, de “circulaire ademhaling”, die nodig is om ononderbroken te kunnen spelen, en aan speciale geluidseffecten. Na deze avond heb je de kennis in huis om zelf verder te oefenen met het bespelen van de didgeridoo.

U kunt zich vast (onder voorbehoud) opgeven voor een workshop bij Djemmee:0592-421167 of via het contactformulier van deze site.

Of als u al een groep bij elkaar heeft, kan Dennis op de door u gekozen locatie een workshop (3 uur) geven.

Bovendien is het mogelijk om een djembeworkshop van ons te combineren met een didgeridooworkshop. Voor nadere informatie kunt u ons contactformulier invullen, wij bellen u dan zo snel mogelijk.


Djemmee © Chair-man.nl webdesign